Cukkinis-tésztás frittata recept

Cukkinis-tésztás frittata
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
913

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ízlés szerint lehet egy kiadós reggeli, vagy éppen egy könnyű ebéd.

2 személyre

  • 1 db zsenge cukkini
  • 10 dkg tészta (ízlés szerint)
  • 4 db tojás (nagy)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • sajt

Elkészítés

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd villával verjük fel habosra.

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd szűrjük és csepegtessük le.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott cukkinit is. Keverjük alaposan össze, és közben ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd pár percig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.

Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a kifőtt, és lecsepegtetett tésztát. Keverjük óvatosan össze, majd öntsük rá a felvert tojást úgy, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön belőle.

Ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be a serpenyőt előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre. (a serpenyő nyelét, ha szükséges borítsuk be alufóliával nehogy a sütőben megolvadjon!!!!!)

Az elkészült frittatát vegyük ki a sütőből, majd tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, és úgy kínáljuk.


Cukkinis-tésztás frittata recepthez kapcsolódó receptek

Cukkinis-tésztás frittata

Cukkinis-tésztás frittata

Ízlés szerint lehet egy kiadós reggeli, vagy éppen egy könnyű ebéd.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés