Cukkinis bruschetta

Cukkinis bruschetta

Készítését átjárja a grillezés hangulata, nagyon gyors, ízletes, könnyű vacsora. Rossz idő esetén sütőben is megsüthetjük a kenyérkéket, s parti grillben a zöldségeket.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db baguett
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 db karcsú cukkini (össz. 40 dkg)
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 mokkáskanál fűszersó
  • 6 ág friss kakukkfű
  • 1 csomag snidling
  • 5 dkg eidámi sajtforgács
  • 2 dkg reszelt parmezán
  • kevés chilipor őrölt pirospaprikával elkeverve
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A grillrács alatt parazsat készítünk. Közben az olívaolajat a sütőtálban meglangyosítjuk, belemártjuk a 12 szeletre vágott baguttet, a grillrácsra sorakoztatjuk, aranysárgára pirítjuk. Vajat teszünk a maradék olaj mellé, felhevítjük, és a cukkinikarikákat a felvágott hagymával, 3 ágról lecsipkedett kakukkfű levélkékkel összepirítjuk. Fűszersóval, ízesítjük.

Forrón ráhalmozzuk a bruschettákra, sajtforgáccsal és parmezánnal megszórjuk. Igény szerint chilis paprikaport hintünk rá. Kakukkfű ággal, snidlinggel díszítjük. Hűs limonádé, pezsgős fehérbor vagy habos sör társaságában fogyasztjuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta