Cukkinis csirkepaprikás

Cukkinis csirkepaprikás

Egy klasszikus kicsit másképpen. Csak hogy fogyjon a tengernyi cukkinitermés :-)

4 személyre

  • 1 kg csirkemell filé
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 csapott kávéskanál kávéskanál só
  • 0.5 kávéskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál házi darált paprika
  • 1 db közepes paradicsom
  • 1 db kisebb cukkini fele
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A megtisztított csirkét felkockázzuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.

A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát kockára vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.

Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát, az apróra vágott paradicsomot.

Kevéske vízzel felöntjük, majd fedő alatt addig főzzük, míg a csirke meg nem puhul.

A cukkinit egész apróra kockázzuk, és ha már puha a hús és elfőtt róla a víz, akkor hozzáadjuk és pár percig együtt pirítjuk.

Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.