Cukkinis csokoládétorta málnakrémmel recept

Cukkinis csokoládétorta málnakrémmel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1105

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lehet sokan óckodnak a cukkini süteménybe való felhasználásától, de én nyugodt szívvel merem ajánlani. Az íze külön nem érzedik a tortán, viszont a tészta finom szaftos lesz a cukkinitől.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tészta hozzávalói 2 db 20 cm-es formához:

  • 1 tábla csokoládé (70%-os)
  • 30 dkg cukkini
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 150 ml olaj
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 káváskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál só

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • pár kanál málnapép

Elkészítés

A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A csokoládét olvasszuk fel, gőzfürdő fölött, majd hagyjuk kicsit hűlni.

Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, reszeljük bele a citromhéjat, majd egy fakanállal keverjük össze.

Egy másik tálba üssük bele a tojásokat, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral, és az olajjal keverjük simára.

Ezután a száraz keverékhez öntsük hozzá a tojásos-keveréket, majd az olvasztott csokoládét, és keverjük össze. Végül tegyük bele a lereszelt, és a levétől éppen csak egy kicsit kinyomkodott cukkinit, majd keverjük alaposan össze.

A tortaformákat béleljük ki sütőpapírral, majd egyenlően elosztva kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük a formákat előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd vegyük le a tortakarikát, és rácsra helyezve hűtsük ki egészen a tortalapokat.

Keverjük ki a mascarponét a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. Ezután keverjünk hozzá pár kanál málnapépet. (a málnát főzzük pár percig cukorral, és vaníliás cukorral ízesítve, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele, ezután teljesen kihűtve keverjük a krémhez) (egyszerűbb megoldás, de nem olyan finom mint az előző, ha a málnát botmixerrel pépesítjük, majd szűrőn átpasszírozzuk, és így keverjük a krémbe)

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, fakanállal óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-málnás krémhez.

Az egyik teljesen kihűlt tortalapot helyezzük egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krém felét. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és a tetejére kanalazzuk rá a maradék krémet. Végül díszítsük a tetejét málnaszemekkel. Az elkészült tortát ezután tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy a krém kicsit megdermedjen, és könnyebb legyen majd szeletelni.

Közvetlen tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.


Cukkinis csokoládétorta málnakrémmel recepthez kapcsolódó receptek

Cukkinis csokoládétorta málnakrémmel

Cukkinis csokoládétorta málnakrémmel

Lehet sokan óckodnak a cukkini süteménybe való felhasználásától, de én nyugodt szívvel merem ajánlani. Az íze külön nem érzedik a tortán, viszont a tészta finom szaftos lesz a cukkinitől.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés