Cukkinis lecsó recept

Cukkinis lecsó
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
aranyhalacska

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
5155

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Különlegesen finom!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 80 dkg cukkini
  • 3 db zöld paprika
  • 3 db hegyes erős paprika
  • 5 db paradicsom (lehet paradicsom lé is)
  • 20 dkg füstölt szallona ( ha van husos, az az igazi)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 fakanál őrölt pirospaprika
  • só csak ha szükséges (a szallona sós!)

Elkészítés

A szallonát apróra kockázás után kisütjük, erre tesszük a szeletekre vágott hagymát. Üvegesre dinszteljük.

Megszórjuk a piros paprikával és a héjjastól 2,5x2,5-s kockára vágott cukkinit hozzátesszük és fedő alatt fél puhára pároljuk, a kockázott paradicsommal együtt.

Ezután tesszük bele a karikára vágott zöld és az erős paprikát. Ismét rátesszük a fedőt és pároljuk. Remélem izleni fog, mint nekünk.


Cukkinis lecsó recepthez kapcsolódó receptek

Cukkinis lecsó

Cukkinis lecsó

Különlegesen finom!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Cukkinis lecsó recepthez

laca - 2011. február 25.
Pedig de. A lecsó a szerb gyuvecs - és közvetve a francia ratatouille - testvére. (Ez utóbbi padlizsánnal készül) A magyar lecsó eredetileg szerb étel volt: tessék elgondolkozni például a rácpontyon...
Rubi Lászlóné - 2011. február 24.
Ennek köze nincs egy lecsóhoz!