Cukkinis röszti recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Többféle néven, több változatban ismert köret vagy húspótló étel a röszti. (Ld. lapcsánka, tócsni) Most panírozott zöldségek mellé készítettem. Húshoz, vagy salátával önálló fogásként, esetleg uborka tzatziki mártogatóssal /dippel is tálalhatjuk.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 30 dkg cukkini
- 50 dkg nyers burgonya
- 2 db tojás
- 5 evőkanál liszt
- 1 teáskanál házi zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- étolaj a sütéshez
- 1 teáskanál füstölt ízű sültburgonya-fűszer
- bors
Elkészítés
A házi zsírt felforrósítjuk, belekeverjük az átnyomott fokhagymát, majd elzárjuk a hőt és szűrőkanállal kiszedjük az átsült fokhagymadarabkákat. A burgonyát meghámozzuk, a cukkinit megmossuk, héjastól a nyers burgonyával együtt julienne-re, gyufaszálnyira vágjuk vagy reszeljük.
Hozzákeverjük a sót, 5 perc múlva kinyomjuk, kiöntjük a levét. Belekeverjük a felvert tojásokat, lisztet, fokhagymás zsírt, és a fűszerekkel ízesítjük. A serpenyőben felforrósított fokhagymás olajba teszünk 1-1 evőkanálnyit, ellapítjuk, takaréklángon 3-4 percig barnáspirosra sütjük mindkét oldalát.
Papírtörlőre szedjük, langymelegen fogyasztjuk. Hűs sörrel, gyermekeknek tejjel is nagyon finom. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta
Cukkinis röszti recepthez kapcsolódó receptek
További Lángos receptek kategóriák
Cukkinis röszti
Hozzászólások a(z) Cukkinis röszti recepthez




