Cukkinis tészta baconnel recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Fejedelmi tésztaétel!
- 12 szelet bacon
- 1 db lila hagyma
- 3.5 dl száraz fehérbor
- 60 dkg fusilli tészta
- 3 db cukkini
- 3 db paradicsom
- 1 evőkanál oregánó
- 10 dkg lágy kecskesajt
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés
A bacont ropogósra sütjük, majd konyhai papírkendőn leitatjuk róla a zsírt.
Az apróra vágott hagymát a bacon kisült zsírjában 3 percig pároljuk (ha kevés a zsiradék, használhatunk még egy kevés olívaolajat), majd hozzáadjuk a bort, és az egyharmadára visszaforraljuk.
Közben a tésztát lobogó sós vízben főzni kezdjük. Amikor már majdnem al dente, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott cukkinit, és további 2 percig főzzük, majd leszűrjük.
A cukkinis tésztát egy nagyobb edénybe tesszük, hozzáadjuk a bacont, a kimagozott és apróra vágott paradicsomot, az oregánót és a boros hagymát, és közepes lángon 3 percig kevergetjük.
A tűzről levéve kis darabokban rátesszük a kecskesajtot, majd sózzuk, borsozzuk és tálaljuk.