Cukkinis tészta baconnel

Cukkinis tészta baconnel

Fejedelmi tésztaétel! 

6 személyre

  • 12 szelet bacon
  • 1 db lila hagyma
  • 3.5 dl száraz fehérbor
  • 60 dkg fusilli tészta
  • 3 db cukkini
  • 3 db paradicsom
  • 1 evőkanál oregánó
  • 10 dkg lágy kecskesajt
  • só, frissen őrölt bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A bacont ropogósra sütjük, majd konyhai papírkendőn leitatjuk róla a zsírt.

Az apróra vágott hagymát a bacon kisült zsírjában 3 percig pároljuk (ha kevés a zsiradék, használhatunk még egy kevés olívaolajat), majd hozzáadjuk a bort, és az egyharmadára visszaforraljuk.

Közben a tésztát lobogó sós vízben főzni kezdjük. Amikor már majdnem al dente, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott cukkinit, és további 2 percig főzzük, majd leszűrjük.

A cukkinis tésztát egy nagyobb edénybe tesszük, hozzáadjuk a bacont, a kimagozott és apróra vágott paradicsomot, az oregánót és a boros hagymát, és közepes lángon 3 percig kevergetjük.

A tűzről levéve kis darabokban rátesszük a kecskesajtot, majd sózzuk, borsozzuk és tálaljuk.