Cukkinisaláta sonkával és tükörtojással

Cukkinisaláta sonkával és tükörtojással

Röpke fél óra alatt az asztalra varázsolhatjuk ezt a cukkinisalátát, a vékonyra szeletelt sonkával, és az ízlés szerint megsütött tükörtojással.

2 személyre

  • 1 db zsenge cukkini
  • 10 dkg fekete erdei sonka
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál magos dijoni mustár
  • 0.5 db citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A cukkinit nagyon vékonyan szeleteljük fel, majd vágjuk fel vékony csíkokra. (én zöldséghámozóval szeleteltem fel, hogy jó vékony legyen)

A mézhez adjuk hozzá a citromlevet, a magos mustárt, egy csipet sót, és az olívaolajat, majd keverjük alaposan össze. (ízlés szerint több mézet is adhatunk hozzá, ha édesebben szeretjük)

Ezután adjuk hozzá a vékonyan felcsíkozott cukkinit, majd óvatosan forgassuk össze.

Egy teflon serpenyőbe hevítsünk fel egy teáskanál olívaolajat, és üssük bele óvatosan a tojásokat, majd süssük meg ízlés szerint. (én kicsit lágyabbra hagytam a sárgáját, de ez ízlés dolga)

Tálalás előtt a sonkaszeleteket rendezzük el a tányéron, majd halmozzuk középre a cukkinisalátát. Ezután helyezzük a tetejére a tükörtojást, majd ízlés szerint frissen őröljünk rá borsot, és úgy kínáljuk.