Currys csirke recept

Currys csirke

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4600

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az indiai fűszerekkel, mazsolával és mandulával ízesített omlós csirkehúsfalatokat a joghurtos-tejszínes mártás megszelídíti.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3.5 dl tyúkhús- vagy zöldségalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál növényi olaj
  • 75 dkg csirkemellfilé
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál currypor
  • 2 evőkanál mazsola
  • 2.5 dkg szeletelt mandula
  • 2 evőkanál joghurt
  • 2 evőkanál sűrű tejszín
  • só és fekete bors
  • 0.5 db citrom
  • néhány szál korianderzöld

Elkészítés

A zöldségalaplét felforraljuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra összevágjuk, és egy nagy serpenyőben olajban 5 perc alatt puhára pároljuk.

A csirkehúst 2–3 cm-es kockákra vágjuk. Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a curryporral, és a csirkehúst megforgatjuk benne. A belisztezett húskockákat a serpenyőbe tesszük és 3 percig pirítjuk.

A korianderzöldet megmossuk és szárazra töröljük. 1 evőkanálnyit összevágunk, és valamennyit félreteszünk a díszítéshez. A mazsolával és a zöldségalaplével együtt a húshoz adjuk. Kevergetve felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon 10 percig pároljuk.

Serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk a mandulát. Kifacsarjuk a citrom levét és félretesszük.

Amint a hús elég puha, levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a mandulát, a citromlét, a joghurtot és a tejszínt, megsózzuk és megborsozzuk. Újra felmelegítjük, de már nem forraljuk. Korianderrel díszítjük.

Tipp:

Jól illik hozzá a rizs, amelyet megfőzhetünk, amíg a hús párolódik.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 508 kcal/2134 kJ energia, 22 g szénhidrát, 46 g fehérje, 26 g zsír (ebből 8 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok és E-vitamin.


Currys csirke

Currys csirke

Az indiai fűszerekkel, mazsolával és mandulával ízesített omlós csirkehúsfalatokat a joghurtos-tejszínes mártás megszelídíti.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés