Daikonsaláta piros retekkel recept

Daikonsaláta piros retekkel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Megnézték:
1185

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Meg kell állni, amíg állnia kell a salátának

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 60 dkg daikon (japán retek)
  • 30 dkg hónapos retek
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál csíkokra vágott friss gyömbér
  • 3 evőkanál rizsecet
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés

A daikont megpucoljuk, majd hosszában kettévágjuk és felszeleteljük. Összekeverjük a karikára vágott retekkel és a sóval, majd – időnként átforgatva – 1 órán át szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

Lecsepegtetjük, majd összekeverjük a gyömbérrel, az ecettel és a cukorral. Amikor a cukor elolvadt, lefedve legalább 6 órára hűtőbe tesszük (közben néha átrázogatjuk).


Daikonsaláta piros retekkel

Daikonsaláta piros retekkel

Meg kell állni, amíg állnia kell a salátának

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés