Daikonsaláta piros retekkel recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Megnézték: |
Meg kell állni, amíg állnia kell a salátának
A recept hozzávalói ( személyre)
- 60 dkg daikon (japán retek)
- 30 dkg hónapos retek
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál csíkokra vágott friss gyömbér
- 3 evőkanál rizsecet
- 3 evőkanál cukor
Elkészítés
A daikont megpucoljuk, majd hosszában kettévágjuk és felszeleteljük. Összekeverjük a karikára vágott retekkel és a sóval, majd – időnként átforgatva – 1 órán át szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
Lecsepegtetjük, majd összekeverjük a gyömbérrel, az ecettel és a cukorral. Amikor a cukor elolvadt, lefedve legalább 6 órára hűtőbe tesszük (közben néha átrázogatjuk).
További Általános kategóriák
Daikonsaláta piros retekkel
Meg kell állni, amíg állnia kell a salátának