Dalmáciai burgonyafelfújt recept

Dalmáciai burgonyafelfújt

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
857

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 3 evőkanál vaj
  • 2 db mogyoróhagyma
  • 2 evőkanál kapor apróra vágva
  • 2.5 dl habtejszín
  • 60 dkg burgonya (nem szétfövő)
  • 40 dkg halfilé pl. tőkehal
  • 3 közepes méretű tojás
  • 1 db leve Worcester-szósz
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • só, bors

A salátához

  • 3 evőkanál borecet
  • 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 kis fej lollo biondo saláta
  • 1 kiskanál mustár

Elkészítés

Mossuk meg a burgonyát, és forrásban lévő vízben, 20-25 perc alatt főzzük épp csak puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk a gőzt eltávozni, hámozzuk meg, és vágjuk 1 cm vastag szeletekre.

Közben mossuk meg a halat, és itassuk le róla a vizet, majd vágjuk falatnyi darabokra. Keverjük össze a citromlevet néhány csepp Worcester-szósszal és a mustárral. Fűszerezzük sóval, borssal, és kenjük meg vele a halszeleteket. Hagyjuk egy rövid ideig állni.

Tisztítsuk meg a mogyoróhagymát, és vágjuk apróra. Forrósítsunk fel 1 evőkanál vajat egy teflonbevonatú serpenyőben, és fonnyasszuk a hagymát kb. 5 percig. Adjuk hozzá a halat, szórjuk meg 1 evőkanál kaporral, és pároljuk a hagymával együtt még 5 percig, alacsony hőfokon. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütőnél 160 °C, gázsütőnél 2.-3. fokozat). Kenjünk ki vajjal egy nagy tűzálló tálat.

Rakjuk le a tálba a burgonya felét, rá a halat, végül a maradék burgonyát. Keverjük össze a tojást a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és öntsük a felfújtra. Takarjuk le a tálat alufóliával. Süssük a felfújtat a forró sütőben 15 percig, illetve amíg meg nem szilárdul a tojásos keverék. Vegyük le a tálról az alufóliát, és süssük az ételt még 5 percig. Szórjuk rá a maradék kaprot.

Közben mossuk meg a salátát, csöpögtessük jól le, és tépkedjük falatnyi darabokra. Keverjük össze az ecetet a mustárral, sóval és borssal. Fokozatosan adjuk hozzá az olajat. Forgassuk bele a salátát az öntetbe. A felfújtat tálaljuk forrón, kínáljuk mellé a salátát.

A recept tápértéke:

Adagonként: 600 kcal (2502 kJ), 27 g fehérje,43 g zsír, 46 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés