Dán húsvéti süti recept

Dán húsvéti süti

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2048

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1.75 dl meleg tej
  • 1 db tojás
  • 45 dkg liszt
  • 1 zacskó porélesztő
  • 5 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • porcukor

A töltelékhez

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg szeletelt mandula, pirítva
  • 5 dkg porcukor
  • 2.5 dkg kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojásfehérje

A bevonathoz

  • 1 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tej
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg szeletelt mandula, pirítva

Elkészítés

A tésztához a tejet és a tojást összekeverjük. A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a vajat és a sót kézi mixerrel összedolgozzuk, majd amikor a vajból még kis darabok látszanak, összekeverjük a tejes-tojásos keverékkel. Belisztezett felületen tésztát gyúrunk belőle, majd legalább 4 órára (de akár egy egész éjszakára) lefóliázva hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A mandulát a cukorral és a kakaóporral aprítógépben összedolgozunk. Hozzáadjuk a vajat, a tojásfehérjét és a felolvasztott csokoládét, és krémesre keverjük.

A tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk, és az egyik felét egy 23 cm átmérőjű tortaformába tesszük. A tölteléket a közepébe kanalazzuk úgy, hogy a széleit üresen hagyjuk. A maradék tésztát a tetejére helyezzük, és a széleket összezárjuk. Konyharuhával letakarva 1-1,5 órára meleg helyre tesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A bevonathoz a tojássárgáját összekeverjük a tejjel, a cukorral és a mandulával, és a tészta tetejére kenjük. A süteményt 45- 50 percig sütjük, majd egy órára félretesszük hűlni. A díszítéshez pár csepp hideg vízben feloldunk egy kevés porcukrot, és a süti tetejére csorgatjuk.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés