Darált húsos-sajtos rántott szelet recept

Darált húsos-sajtos rántott szelet
2.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2679

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Itt a neten láttam meg ezt a jó kis receptet, megtetszett és a hétvégén ki is próbáltam. Nem csalódtam benne, nagyon finom lett és jó kis ötlet, hogy hogyan készítsünk darált húsból rántott szeletet. Őszintén megmondom, az elején volt bennem kétely, hogy be tudom-e panírozni a húst úgy, hogy közben nem fog szétesni. De sikerült, ügyesen bepaníroznom, a reszelt sajt szépen összefogja a húst. A köret nálunk hagymás törtburgonya volt, de lehet akár rizs, hasábburgonya, vegyes saláta, burgonyapüré, ki mivel szeretné! :)

6 személyre

  • 1 kg darált sertéshús (lapocka)
  • 20 dkg reszelt sajt (trappista)
  • őrölt bors

A panírozáshoz és a sütéshez:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • étolaj

Elkészítés

A darált húsba beletesszük a sót, az őrölt borsot és a lereszelt sajtot. Jól összekeverjük.

A masszából tenyérnyi gombócokat formálunk és az asztalra terített folpackra rátesszük, de ne túl közel egymáshoz.

Húsgombócok tetejére ráhelyezünk folpackot és kezünkkel egyenletesen ellapogatjuk (ne túl vékonyra).

Hagyományos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és felhevített olajban mindkét oldalát megsütjük.


Darált húsos-sajtos rántott szelet recepthez kapcsolódó receptek

Darált húsos-sajtos rántott szelet

Darált húsos-sajtos rántott szelet

Itt a neten láttam meg ezt a jó kis receptet, megtetszett és a hétvégén ki is próbáltam. Nem csalódtam benne, nagyon finom lett és jó kis ötlet, hogy hogyan készítsünk darált húsból rántott szeletet. Őszintén megmondom, az elején volt…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés