Darált húsos-sajtos rántott szelet

Darált húsos-sajtos rántott szelet

Itt a neten láttam meg ezt a jó kis receptet, megtetszett és a hétvégén ki is próbáltam. Nem csalódtam benne, nagyon finom lett és jó kis ötlet, hogy hogyan készítsünk darált húsból rántott szeletet. Őszintén megmondom, az elején volt bennem kétely, hogy be tudom-e panírozni a húst úgy, hogy közben nem fog szétesni. De sikerült, ügyesen bepaníroznom, a reszelt sajt szépen összefogja a húst. A köret nálunk hagymás törtburgonya volt, de lehet akár rizs, hasábburgonya, vegyes saláta, burgonyapüré, ki mivel szeretné! :)

6 személyre

  • 1 kg darált sertéshús (lapocka)
  • 20 dkg reszelt sajt (trappista)
  • őrölt bors

A panírozáshoz és a sütéshez:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • étolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A darált húsba beletesszük a sót, az őrölt borsot és a lereszelt sajtot. Jól összekeverjük.

A masszából tenyérnyi gombócokat formálunk és az asztalra terített folpackra rátesszük, de ne túl közel egymáshoz.

Húsgombócok tetejére ráhelyezünk folpackot és kezünkkel egyenletesen ellapogatjuk (ne túl vékonyra).

Hagyományos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és felhevített olajban mindkét oldalát megsütjük.