Darált húsos-tejszínes quiche olivabogyóval recept
Beküldő: Myrtus Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A quiche tulajdonképpen egy sós torta, mely könnyen elkészíthető és nagyon finom.
- 1 csomag leveles tészta
- 20 dkg darált hús (sertés comb)
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 tubus tömlős krémsajt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 marék olivabogyó
- 15 dkg sajt
- só, bors, majoranna, chili por, kakukkfű, fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 kávéskanál erős pista
Elkészítés
A hagymát karikára vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Ezután rárakjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, majd kb. 1 dl vízzel felöntjük és fűszerezzük.
Fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Ez idő alatt a leveles tésztát belenyomkodjuk egyenletesen a piteformába és megszurkáljuk egy villával. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
Ha a hús puhára főtt, felöntjük tejszínnel, majd belekeverjük a krémsajtot és a felvágott olivabogyót. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk egy kicsit kihűlni. Ezután beleöntjük a tésztával kibélelt piteformába, megszórjuk egy kevés felvágott olivabogyóval és a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe rakjuk és 20 perc alatt készre sütjük, légkeveréses fokozaton.