Darált húsos-tejszínes quiche olivabogyóval recept

Darált húsos-tejszínes quiche olivabogyóval

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Myrtus

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3706

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A quiche tulajdonképpen egy sós torta, mely könnyen elkészíthető és nagyon finom.

8 személyre

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg darált hús (sertés comb)
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 tubus tömlős krémsajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 marék olivabogyó
  • 15 dkg sajt
  • só, bors, majoranna, chili por, kakukkfű, fűszerpaprika ízlés szerint
  • 1 kávéskanál erős pista

Elkészítés

A hagymát karikára vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Ezután rárakjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, majd kb. 1 dl vízzel felöntjük és fűszerezzük.

Fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

Ez idő alatt a leveles tésztát belenyomkodjuk egyenletesen a piteformába és megszurkáljuk egy villával. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

Ha a hús puhára főtt, felöntjük tejszínnel, majd belekeverjük a krémsajtot és a felvágott olivabogyót. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk egy kicsit kihűlni. Ezután beleöntjük a tésztával kibélelt piteformába, megszórjuk egy kevés felvágott olivabogyóval és a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe rakjuk és 20 perc alatt készre sütjük, légkeveréses fokozaton.


Darált húsos-tejszínes quiche olivabogyóval recepthez kapcsolódó receptek

Darált húsos-tejszínes quiche olivabogyóval

Darált húsos-tejszínes quiche olivabogyóval

A quiche tulajdonképpen egy sós torta, mely könnyen elkészíthető és nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés