Darált hússal töltött gombafejek, sütőben sütve recept

Darált hússal töltött gombafejek, sütőben sütve
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
gombagasztro

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
5143

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Előételként is remek, de főételként is megállja a helyét ez a nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető étel.

4 személyre

  • 10 db nagy méretű csiperkegomba
  • 600 gr darált sertéscomb
  • 1 fej hagyma
  • tejföl, sajt
  • 3 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 db paradicsom (elhagyható)
  • olaj, só, bors

Elkészítés

A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús egyenletesen szétesik, mert az elején úgy viselkedik, mint egy massza. Ekkor egy pici vízzel felengedjük, hogy ne kapjon alá.

Hozzáadjuk az fűszerpaprikát és belevágjuk a paradicsomot. (Finomabb, ha a paradicsom héját előtte lehúzzuk). Kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett ügyeljünk a folyadék visszapótlására. Eközben előkészítjük a gombafejeket, kiszedjük a tönköket.

A gombákat nyersen töltjük meg a töltelékkel, majd a tetejére tejfölt teszünk és reszelt sajtot reszelünk. Előmelegített sütőben rácsos tepsin aranybarnára sütjük.


Darált hússal töltött gombafejek, sütőben sütve recepthez kapcsolódó receptek

Darált hússal töltött gombafejek, sütőben sütve

Darált hússal töltött gombafejek, sütőben sütve

Előételként is remek, de főételként is megállja a helyét ez a nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető étel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés