Darált vadpörkölttel töltött palacsinta profiknak recept

5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
apupocok

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
390

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Csak élvhajhászoknak és azoknak ajánlom, akik szeretnek örömet szerezni másoknak és önmaguknak. Nem könnyű, de megéri a fáradtságot az asztalnál ülők arckifejezése a vacsora után.

Elkészítés

Csinálj egy jó kis pörköltöt a saját ízlésed szerint. Szűrd le a szaftot, és tedd félre. A pörköltet daráld le 4.5 mm-es tárcsával, és kóstolgatva ízesítsd tejföllel, mustárral, sóval, fűszerekkel – ha kell még egyáltalán. Ha túl száraz az őrlemény, akkor kevés pörköltszafttal javítsd fel.

Süssél sós tésztával palacsintát. A kész palacsinta feléd lévő részébe tegyél egy kanál darált húst, formálj hengert és hajtsd rá a feléd lévő tészta szélét, majd a két oldalát is behajtva csinálj belőle hengereket. A kész töltött palacsintákat felezd meg, és egy angol tálba helyezve öntsd rá a maradék szaftot. Mehet a hűtőbe!

A másik felét panírozd be, és melegítsd zsírban, illetve a panír színét figyelve szép pirosra süsd. A rántotthoz franciasalátát szoktam készíteni az előző napon az ízek összeérése végett. A pörköltszafttal leöntött palacsintákat melegítés után tejföllel pöttyözöm, és egy levél petrezselymet helyezek a tejfölre.

Ezt pedig krumplipürével tálalom. Kicsit macerás, de az íze miatt megéri. Vigyázz, mert nagyon laktató: max. három palacsinta!


Darált vadpörkölttel töltött palacsinta profiknak recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Darált vadpörkölttel töltött palacsinta profiknak

Csak élvhajhászoknak és azoknak ajánlom, akik szeretnek örömet szerezni másoknak és önmaguknak. Nem könnyű, de megéri a fáradtságot az asztalnál ülők arckifejezése a vacsora után.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés