Darált zöldség, ételízesítő télre recept

Darált zöldség, ételízesítő télre
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Olgis

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
10479

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Levesek izesítésére, de önálló leves alap is lehet.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 kg petrezselyem
  • 50 dkg paradicsom
  • 50 dkg káposzta
  • 50 dkg karfiol
  • 25 dkg zeller
  • 25 dkg karalábé
  • 25 dkg kelkáposzta
  • 25 dkg hagyma
  • 25 dkg paprika (sárga, zöld piros)
  • 1 csokor zeller levél
  • 1 csokor lestyán levél (delikát növény)
  • 1 csokor petrezselyem levél

Elkészítés

Az anyagokat tárcsás darálón ledarálom (húsdarálón is lehet, vagy reszelhető is). Jól összekeverem, és zacskókba ellapítom, leforrasztom. Egy zacskóba kb. 30 dkg kerül. Lefagyasztom. Régen 1 kg sóval keverték el és így üvegekbe rakva, elállt. Leves alapnak, párolt rizsbe, burgonyalevesbe, zöldséges levesekbe, kitűnő vitaminbomba télen hol van ennyi fajta friss zöldség, hamar megfő.

LEVES: a zacskóból annyit török le, amennyit akarok (a húsklopfoló kiváló erre). Vízbe rakom, kevés olajat adok hozzá, sózom, borsozom, ha felfőtt mehet bele a levesbetét. Ami lehet: gyöngytészta, bármilyen száraztészta, vagy galuska.

Reszelt tésztával a legfinomabb. De rizst is főzhetünk bele. Mire a levesbetét átfő a darált zöldségek is, megpuhulnak. Nincs benne tartósító (E 4…) én nem használom a bolti delikátot, és leveskockát. Ez mindent pótol! A saját ízlésem szerint állítom össze, pl. én paradicsomot, és zellert, kevesebbet teszek bele. Nem szeretem a zeller harsány ízét, a paradicsom meg ellágyítja kissé.


Darált zöldség, ételízesítő télre recepthez kapcsolódó receptek

Darált zöldség, ételízesítő télre

Darált zöldség, ételízesítő télre

Levesek izesítésére, de önálló leves alap is lehet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés