Datolyás sütemény karamellszósszal recept

Datolyás sütemény karamellszósszal
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2875

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 20 dkg datolya
  • 1 dl forró víz
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 18 dkg liszt
  • 1.5 kiskanál sütőpor
  • 0.6 dl tej

A szószhoz

  • 20 dkg vaj
  • 2.5 dl tejszín
  • 30 dkg barna cukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °c-ra. Az apróra vágott

datolyát felöntjük a forró vízzel, majd félretesszük, és megvárjuk, míg a vizet teljesen fel nem szívja.

A vajat és a cukrot kézi mixerrel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és azzal is elkeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a beáztatott datolyát és a tejet, és alaposan összekeverjük.

Kivajazunk és kilisztezünk egy 20 cm átmérőjű sütőformát, belekanalazzuk a tésztát, a tetejét lesimítjuk, és sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)

Közben a szószhoz kis lángon addig hevítjük a darabokra vágott vajat, a tejszínt és a cukrot, míg a cukor el nem olvad. Ezután a lángot feljebb véve sűrűre forraljuk. Tálaláskor meglocsoljuk vele a süteményszeleteket.


Datolyás sütemény karamellszósszal

Datolyás sütemény karamellszósszal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés