Debreceni krumlipaprikás recept

Debreceni krumlipaprikás
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1798

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szinte pórias étel. Általában akkor készítem bográcsban, amikor hívatlanul, váratlanul több ismerős vendéget kapunk. Nagyon gyorsan elkészül, mindenki segít, közben és evés után jót beszélgetünk. Friss zöldsaláta vagy hűs kovászos uborka, puha kenyérke és jófajta kadarka kíséretében tálalható - akár a kertben is.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2.5 kg burgonya
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöld vagy piros húsos paprika
  • 2 db paradicsom
  • 5 evőkanál olaj
  • 10 dkg füstölt csemegeszalonna
  • 3 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 4 teáskanál só
  • 1 db kockacukor
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 8 pár debreceni kolbász

Elkészítés

A felkockázott szalonnát az olajban zsírjára olvasztom, hozzáteszem az apróra vágott hagymát és húsos paprikát, üvegesre dinsztelem. Belekeverem az áttört fokhagymát, a keskeny hasábokra vágott burgonyát, és rázogatva pár percig pirítom. Figyelek, hogy oda ne kapjon.

2 dl vizet ráöntök, megszórom az őrölt paprikával, hozzáteszem a szeletelt paradicsomot, megsózom, jól elkeverem, 2-3 percig még párolom, majd annyi forró vízzel felöntöm, hogy épp csak ellepje. Lassú tűzön felforralom, belekarikázom a debreceni kolbászt, sűrű lére főzöm. Őrölt borssal illatosítom.


Debreceni krumlipaprikás

Debreceni krumlipaprikás

Szinte pórias étel. Általában akkor készítem bográcsban, amikor hívatlanul, váratlanul több ismerős vendéget kapunk. Nagyon gyorsan elkészül, mindenki segít, közben…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés