Diónéd recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Könnyű és finom diós sütemény.
- 25 dkg margarin
- 6 db tojás
- 28 dkg cukor
- 28 dkg dió
- 1 cs Dr. Oetker sütőpor
- 15 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
Elkészítés
A margarint a 6 tojásfehérjével habosra keverjük, majd 28 dkg cukorral tovább verjük, amíg krémes állagú lesz. A sütőport a liszttel összekeverjük, és fokozatosan a masszához adjuk. Végül a darált diót is belekeverjük. Vajazott, lisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk a tésztát, és közepes hőmérsékletre előmelegített sütőbe megsütjük tűpróbáig.
Közben a 6 tojássárgáját a 30 dkg porcukorral habosra keverjük, majd a kisült forró tésztára öntjük szépen elsimítva rajta. Egy napig hűvös helyen pihentetjük, másnap meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Diónéd recepthez kapcsolódó receptek
Hozzászólások a(z) Diónéd recepthez
Némethné Zsuzsa - 2013. június 26.
vajdamarta - 2013. június 26.
vajdamarta - 2013. június 26.