Diós-almás pite

Diós-almás pite

Ez egy diós változat, hogy ne mindig a mákos legyen előnyben.

6 személyre

  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg reszelt alma
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • porcukor a szóráshoz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra.

A sütőporral elkevert lisztet, a diót, az olajat, a reszelt citromhéjat, sót, fűszert és reszelt almát beledolgozzuk. A masszát zsírpapírral bélelt tepsibe (20×30 cm) öntjük. A tejfölt elkeverjük simára, és lazán beleforgatjuk a tésztába, majd simára igazítjuk. 180ºC-ra előmelegített sütőben 165 fokon tűpróbáig sütjük kb 25-30 percig. A süteményt kockákra vágva tálaljuk. Porcukorral megszórjuk.