Diós-kekszes nápolyi aszalt gyümölccsel recept

Diós-kekszes nápolyi aszalt gyümölccsel
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2319

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Közismert, egyszerű, kiadós, sokáig elálló, sütés nélküli édesség.

16 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Dupla adaghoz:

  • 6 db ostyalap (1 csomag)
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál Nescafe
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 2 evőkanál rum (elmaradhat)
  • 30 dkg darált keksz és babapiskóta vegyesen
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 5 dkg ledarált aszalt sárgabarack
  • 25 dkg dióbél
  • 20 dkg vaj vagy Ráma
  • 25 dkg porcukor

Elkészítés

A tejet felforraljuk, csészébe kiöntünk egy keveset, abban feloldjuk a kávé granulátumot és kevés cukorral összekevert kakaót, majd hozzáöntjük a többi forró tejhez. Hűlni hagyjuk és belecsepegtetjük a rumot. Nagy lyukú darálón áthajtjuk előbb külön a barackot, utána a dióbelet, amit majd száraz serpenyőben alig 2 perc alatt illatosra pirítunk. A gyümölcs aszalványokkal együtt a darált kekszre szórjuk. A vajat a porcukorral krémesre keverjük, a diós kekszhez adjuk. Ráöntjük a kávés tejet, szilikon lapáttal összeforgatjuk. Nagy tepsit felezve, külön-külön sütőpapírral kibélelünk, így könnyebb tárolni és majd kivenni. Egy-egy ostyalapot egymásmellé teszünk, ráterítjük a fele tölteléket. Beterítjük 1 réteg ostyával, arra a maradék tölteléket kenjük. Rátesszük a kimaradt lapokat, és a papír segítségével egymásra helyezzük a 2 töltött nápolyit. Nehezéknek valamit keresünk a tetejére. (Akár egy tepsit is helyezhetünk rá, amibe vizet töltünk.)

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Diós-kekszes nápolyi aszalt gyümölccsel recepthez kapcsolódó receptek

Diós-kekszes nápolyi aszalt gyümölccsel

Diós-kekszes nápolyi aszalt gyümölccsel

Közismert, egyszerű, kiadós, sokáig elálló, sütés nélküli édesség.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés