Diós-krémes kalács recept

Diós-krémes kalács
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
767

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam, Komondiné Joli nénitől! Itt a blogon is megköszönöm neki: Köszönöm szépen! Családomnak nagyon ízlett, sőt bevallom, hogy ugye köztudott én, amit sütök épphogy csak meg szoktam kóstolni, hogy azért tudjak róla véleményt mondani. Most nagyon nagy akaratra volt szükségem, hogy abba tudjam hagyni, mert annyira fantasztikusan jó, hogy akár 2-3 szeletet is betudtam volna vágni! :) Mindenkinek csakis ajánlani tudom, és elkészíteni sem egy ördöngös feladat!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg olvasztott margarin
  • 3 dkg olvasztott margarin
  • 3 dl langyos tej
  • 3 dl langyos tej
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2 kávéskanál cukor
  • 2 kávéskanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet só

Krém:

  • 4 dl hideg tej
  • 4 dl hideg tej
  • 0.5 csomag Dr. Oetker házi krémes krémpor
  • 0.5 csomag Dr. Oetker házi krémes krémpor
  • 3 marék darált dió
  • 3 marék darált dió
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál kristálycukor

Tetejére:

  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojássárgája
  • egy csepp tej
  • egy csepp tej
  • porcukor
  • porcukor

Elkészítés

1. A lisztet beletesszük egy mély kelesztő tálba, majd beleöntjük az 1 dl langyos tejben felfuttatott kovászt és még hozzá adjuk a olvasztott margarint, a tojássárgáját, a cukrot, a sót és a maradék langyos tejet.

2. Jól összegyúrjuk, hogy egy lágyabb kalács szerű tésztát kapjunk (ha szükséges tegyünk hozzá még egy kis lisztet). Konyharuhával letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük.

3. Míg pihen a tészta addig elkészítjük a krémet: a 4 dl hideg tejbe beletesszük a krémport és gépi habverővel sűrű krémmé felverjük.

4. Pihentetés után egy lisztezett, sík felületen téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát és a krémmel megkenjük. A megmaradt krémet pedig a tészta hosszabbik oldalára egy evőkanál segítségével halmokat rakunk sorba. Végül pedig az egészet megszórjuk a cukrozott darált dióval, majd a tésztát feltekerjük, mint a bejglit.

5. Kivajazott, lisztezett kuglóf sütőformába beletesszük a feltekert tésztát (ha nincs kuglóf sütőformád, akkor akár egy kerek torta sütőformába is beleteheted). Tésztát letakarjuk konyharuhával és most kb. 40 percig pihentetjük.

6. Pihentetés után a tetejét egy csepp tejjel kevert tojássárgájával lekenjük és kb. 170-180 fokon megsütjük.

7. Ha megsült és kihűlt a tészta, a tetejét megszórjuk porcukorral.


Diós-krémes kalács recepthez kapcsolódó receptek

Diós-krémes kalács

Diós-krémes kalács

Egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam, Komondiné Joli nénitől! Itt a blogon is megköszönöm neki: Köszönöm szépen! Családomnak nagyon ízlett, sőt bevallom, hogy ugye köztudott én, amit sütök épphogy csak meg szoktam kóstolni, hogy azért…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés