Diós-mazsolás keksz recept

Diós-mazsolás keksz
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2876

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bevásárlásmentes - otthoni hozzávalókból csodás keksz!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 11 dkg Rama
  • 20 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 0.75 kiskanál só (¾ kiskanál)
  • 0.25 kiskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg durvára vágott dió (vagy pekándió)
  • 12 dkg mazsola

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, majd a sóval és a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a diót és a mazsolát.

A masszából egy sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanálnyi adagokat kanalazunk, majd a sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. A kekszeket rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.


Diós-mazsolás keksz recepthez kapcsolódó receptek

Diós-mazsolás keksz

Diós-mazsolás keksz

Bevásárlásmentes - otthoni hozzávalókból csodás keksz!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés