Diós-mazsolás keksz recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Bevásárlásmentes - otthoni hozzávalókból csodás keksz!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 11 dkg Rama
- 20 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 0.75 kiskanál só (¾ kiskanál)
- 0.25 kiskanál szódabikarbóna
- 15 dkg liszt
- 8 dkg durvára vágott dió (vagy pekándió)
- 12 dkg mazsola
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, majd a sóval és a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a diót és a mazsolát.
A masszából egy sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanálnyi adagokat kanalazunk, majd a sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. A kekszeket rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Diós-mazsolás keksz recepthez kapcsolódó receptek
Diós-mazsolás keksz
Bevásárlásmentes - otthoni hozzávalókból csodás keksz!