Diós-mézes kocka recept

Diós-mézes kocka
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2036

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Majszolgassuk!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 12 dkg olvasztott vaj + a sütőformába
  • 5 dkg sütőmargarin
  • 35 dkg méz
  • 1 kiskanál só
  • 3 db tojás
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 22.5 dkg sütőporos liszt
  • 7 dkg kókuszreszelék
  • 17.5 dkg vágott dió + a tetejére

A cukormázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 0.25 kiskanál vanília
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés

A vajat és margarint habverővel közepesen erős fokozaton kb. fél perc alatt felverjük. Hozzáadjuk a mézet és a sót, majd az egészet jól összedolgozzuk. Beletesszük a tojásokat és a vaníliát, és ezt is jól elkeverjük. Végül belekeverjük a lisztet, a kókuszt és a diót is.

A masszát egy kivajazott 36x22x5 cm-es sütőformába öntjük, és 180 °C-on 25-30 percig sütjük (akkor jó, ha a közepébe szúrt fogpiszkálóhoz már nem ragad hozzá a tészta). Hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a cukormázat: a porcukrot, a vaníliát és a tejet addig keverjük, míg sűrű, de csorgatható mázat nem kapunk. (Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis tejet.)

A süteményt bevonjuk a cukormázzal, a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval, és kockára vágva tálaljuk. (Légmentesen lezárva, hűtőben 3 napig is eláll.)


Diós-mézes kocka recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés