A búrkifli az egyik kedvencem, de sajnos nem tudom sokszor elkészíteni, mert néha kényelmesebb vagyok, és inkább elódázom. Pedig nagyon finom főleg frissében. Most kedvet kaptam hozzá több időm volt, és a mélyhűtőben akad mindig leveles tészta. Ti is próbáljátok ki, ha marad tojásfehérje itt az alkalom, hogy felhasználjátok!
A tojásfehérjét csipet sóval, és a cukorral kemény habbá verjük, majd a darált diót lazán belekeverjük. A tésztát előkészítjük. A lapokat szilikonnal bélelt sütőlemezre helyezzük.
A pirított mogyorót apróra vagdaljuk. A tésztára hosszában kenjük fel a diós habot, majd összecsípjük a tésztát úgy, hogy ne folyjon ki a töltelék, és a hajtást alul hagyva formázzuk kifli alakúra. Megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk a durvára aprított mogyoróval. 200 fokon előmelegített sütőbe sütjük 180 fokon szép aranysárgára. Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk.