Diós-mogyorós torta gluténmentes recept

Diós-mogyorós torta gluténmentes

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1891

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyors elkészítés, és a megmaradt tojásfehérjét így is fel tudjuk használni. Lisztérzékenyeknek pedig kiváló, mivel nincs benne egyáltalán liszt.

7 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg darált földimogyoró
  • 6 db tojásfehérje
  • 10 evőkanál cukor

A krémhez:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 3 dl tejszín

Elkészítés

A tojásfehérjét felverjük habosra, és hozzáadjuk a darált diót, és földimogyorót. Egy 26 cm-es torta formába öntjük a tésztát és 40-50 perc alatt megsütjük. Elkészítjük a krémet. A csokoládét a tejszínnel és a porcukorral felolvasztjuk, és hideg helyre tesszük hűteni. Amikor már kihűlt, akkor a vajjal habosra keverjük. A tortát kettő részbe vágjuk, és megtöltjük a csokoládés krémmel. Bevonjuk a tortát ezzel a krémmel és megszórjuk darált dióval.


Diós-mogyorós torta gluténmentes recepthez kapcsolódó receptek

Diós-mogyorós torta gluténmentes

Diós-mogyorós torta gluténmentes

Gyors elkészítés, és a megmaradt tojásfehérjét így is fel tudjuk használni. Lisztérzékenyeknek pedig kiváló, mivel nincs benne egyáltalán liszt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés