Diós brownie recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Melegen vagy hidegen, a dióval gazdagított brownie olyan kísértés, amelynek nehéz ellenállni. Finom csokoládéíze miatt felnőttek és gyermekek egyaránt kedvelik.
- 11.5 dkg vaj
- 4 dkg kakaó
- 2 nagy tojás
- 5 dkg liszt
- 1 kis üveg vaníliaaroma
- 5 dkg darabolt dió
- só
- 20 dkg finom kristálycukor
- 0.5 csapott kiskanál sütőpor
Elkészítés
A sütőt 180 °C-ra (gázsütőt 2–3. fokozaton) előmelegítjük. Egy 30 × 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A vajat egy lábosba tesszük, és alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd levesszük a tűzhelyről.
A kakaót a vajba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot és egy csipet sót, és az egészet jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és sima masszává keverjük.
Hozzászitáljuk a lisztet a sütőporral és óvatosan összevegyítjük. Belekeverjük a vaníliaaromát és a diót is.
A masszát a tepsibe öntjük, és 18 percig sütjük, amíg jól átsül, de puha marad: hűlés közben fog teljesen megszilárdulni.
A süteményt egészben még langyosan egy nagy deszkára átemeljük, és négyzet alakú darabokra vágjuk.
A recept tápértéke:
TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 235 kcal/987 kJ energia, 6,5 g szénhidrát,10 g fehérje, 19 g zsír (ebből 11 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminoké s E-vitamin