Diós csiga recept

Diós csiga
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2565

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A húsvéti ünnepek egyik kedvelt süteménye, nálunk ez a dióhabos csiga.

4 személyre

  • Tészta hozzávalói:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 0.5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • csipet só

Töltelék hozzávalói:

  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 12 dkg darált dió vagy kókuszreszelék

Elkészítés

A tejet a cukorral meglangyosítani, majd belemorzsolni az élesztőt, és lefedve felfuttatni.

A lisztet egy tálba tenni, majd hozzáadni egy csipet sót, a margarint, és kézzel jó alaposan elmorzsolni.

Ezután közepébe mélyedést csinálni, majd beleütni a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt.

Jól összegyúrni a tésztát, majd háromfelé osztani és kis cipókat formálni belőle. kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tenni pihentetni. Ezalatt az idő alatt ellehet készíteni a tölteléket.

Egy fémtálba beletenni a tojások fehérjét, majd hozzáadni a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Gőz fölött robotgéppel kemény habot verni belőle. Ezután levenni a gőzről és hűlni hagyni. Végül óvatosan fakanállal hozzákeverni a darált diót, és a reszelt citromhéjat.

A tésztát kivenni a hűtőből, majd mindegyik lapot vékonyra kinyújtani. (kb. 1-2 mm)

Ezután rákenni a habos-diós masszát, majd feltekerni. Vízbe mártott éles késsel felszeletelni.

A tepsit kibélelni sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezni a felszeletelt tésztát. (a szeleteket lapjával kell ráhelyezni a papírra)

Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten kb. 10-15 perc alatt szép pirosra sütni. A sütőből kivéve kicsit alányúlni a tekercseknek és elvásztani a sütőpapírtól. Végül teljesen kihűteni.

A kihűlt tekercseket tálcára szedni, majd a tetejét porcukorral megszórni. Száraz, hűvös helyen több napig eltartható.


Diós csiga recepthez kapcsolódó receptek

Diós csiga

Diós csiga

A húsvéti ünnepek egyik kedvelt süteménye, nálunk ez a dióhabos csiga.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés