Diós és lekváros kalács recept

Diós és lekváros kalács
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3447

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazi téli kalács recept, dióval és lekvárral.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg margarin vagy 1 dl olaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • csipet só

A töltelékhez:

  • bármilyen sütésálló lekvár
  • 15 dkg dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál lekvár

A kenéshez:

  • 2 db kis tojás külön a sárgája és a fehérje

Elkészítés

Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet a kovásszal, a tojássárgákkal, a cukorral, a margarinnal, sóval, vaníliás cukorral, és a citromhéjjal ízesítve jól megdagasztjuk, letakarva a duplájára kelesztjük. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 8x8 cm-es négyzetekre szabjuk.

A lekváros közepére lekvárt, a dióséba a cukorral éa a lekvárral kikevert diót teszünk és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük előbb tojássárgájával, azután tojásfehérjével és közepes lángon arany sárgára sütjük.


Diós és lekváros kalács recepthez kapcsolódó receptek

Diós és lekváros kalács

Diós és lekváros kalács

Igazi téli kalács recept, dióval és lekvárral.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés