Diós és mákos bejgli recept

Diós és mákos bejgli
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
136

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Karácsony nem telhet el bejgli nélkül, és nem túlzok amikor azt mondom, hogy az ünnepi asztal tartozéka. Ez a mostani recept úgy jött létre, hogy a régi receptemet újra gondoltam, mivel szeretek a receptekkel kísérletezgetni ... természetesen a főpróba meg volt, és kimerem jelenteni, hogy jól sikerült, finom lett. ;) Na jó, nem szaporítom tovább a szót, lássuk én hogyan készítettem el ...!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta hozzávalói:

  • 0.5 kg liszt
  • 25 dkg ráma margarin (hideg)
  • 1 csomag instant élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl tej (langyos)
  • csipet só
  • 1 db tojás a lekenéshez

Diós töltelék hozzávalói:

  • 20 dkg dió (darált)
  • 1 dl tej
  • 18 dkg porcukor
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 kiskanál rumaroma
  • mazsola ízlés szerint (de elhagyható)

Mákos töltelék hozzávalói:

  • 20 dkg mák (darált)
  • 1.5 dl tej
  • 18 dkg porcukor
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 db kisebb citrom reszelt héja
  • mazsola ízlés szerint (de elhagyható)

Elkészítés

Elkészítés: (tepsi mérete: 22cm x 30cm) Egy rúd diós, és egy rúd mákos bejglink lesz!

1. Először a töltelékeket készítjük el: a tejbe a diós töltelék összes hozzávalóit beletesszük, és állandó keverés mellett jól felfőzzük, majd félre tesszük hűlni. A mákos tölteléket ugyan így készítjük el, mint a diósat.

2. Tészta elkészítése: a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a tészta többi hozzávalóit is beletesszük, majd jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, két egyforma cipóra. Lisztezett, sík felületen az egyik cipót vékony téglalap alakúra nyújtjuk, majd egyenletesen rákenjük a diós tölteléket. A tészta széleit (kb. 2cm) a töltelékre felhajtjuk, majd feltekerjük. A másik cipóval ugyan így járunk el, csak mákos tölteléket kenünk rá.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a két rúd bejglit. A felvert tojással lekenjük a tetejét (először vízszintesen, majd függőlegesen) és a villával kicsit megszurkáljuk.

4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig sütjük (a sütési idő felénél sütőpapírt tettem a tetejére, hogy ne nagyon barnuljon meg).

5. Mikor már megsült és kihűlt, szép egyforma szeleteket vágunk belőlük.


Diós és mákos bejgli recepthez kapcsolódó receptek

Diós és mákos bejgli

Diós és mákos bejgli

Karácsony nem telhet el bejgli nélkül, és nem túlzok amikor azt mondom, hogy az ünnepi asztal tartozéka. Ez a mostani recept úgy jött létre, hogy a régi receptemet újra gondoltam, mivel szeretek a receptekkel kísérletezgetni ... természetesen…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés