Diós gnocchi recept

Diós gnocchi

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2203

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, mint a gnocchi - dióval dúsítva

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 60 dkg burgonya
  • 12 dkg reszelt parmezán
  • 12 szem dió
  • 2 db tojás
  • só és fekete bors
  • 10 dkg liszt
  • 4 dkg vaj

Elkészítés

A meghámozott krumplit megfőzzük, és krumplinyomón átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a parmezán kétharmadát, az apróra vágott diót és az enyhén felvert tojásokat, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a lisztet is. Kézzel alaposan összedolgozzuk.

A tésztából vékony hengereket gyúrunk, majd kézzel vagy késsel gnocchiformákat szaggatunk belőle. Lobogó, sós vízben főzzük, a felszínre jövő gnocchikat szűrővel kivesszük és lecsepegtetjük. Előmelegített tányéron tálaljuk, meglocsoljuk a felolvasztott vajjal és megszórjuk a maradék parmezánnal.


Diós gnocchi recepthez kapcsolódó receptek

Diós gnocchi

Diós gnocchi

Egyszerű, mint a gnocchi - dióval dúsítva

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés