Diós guba vaniliaöntettel recept

Diós guba vaniliaöntettel
4.5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
15846

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Karácsony szentesti menü: Halászlé, rántott hal, krumplisalátával, diósguba. Ha máskor nem is, de ezen a jeles ünnepen a beigli mellett ezt is készítjük. Egyébként bármikor lehet a maradék szikkadt kifliből percek alatt finom desszertet varázsolni.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 db kifli vagy 1 darab kalács
  • 1 liter tej
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • vaníliáspuding
  • darált dió
  • Amoretto likőr
  • tejszínhab

Elkészítés

A tejet feltesszük forrni, a vanilincukorral, pici porcukorral. Leöntjük a felével a karikára vágott kifliket, majd meglocsoljuk a mandulalikőrrel, meghintjük darált dió, porcukor keverékével. Vaníliasodót készítünk a pudingporból a maradék tejjel és ráöntjük. Tejszínhabbal, grillázzsal díszítjük.


Diós guba vaniliaöntettel recepthez kapcsolódó receptek

Diós guba vaniliaöntettel

Diós guba vaniliaöntettel

Karácsony szentesti menü: Halászlé, rántott hal, krumplisalátával, diósguba. Ha máskor nem is, de ezen a jeles ünnepen a beigli mellett ezt is készítjük. Egyébként bármikor lehet a maradék szikkadt kifliből percek alatt finom desszertet…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Diós guba vaniliaöntettel recepthez

BANKIANI - 2011. október 28.
Köszi Mimi! Remélem jól telt az őszi kirándulás, Szlovéniában. Az Isten Áldjon meg, a szép költői szavakért. Anikó.
Mimi - 2011. október 16.
Szerintem ez nagyon szép foto, és a recept is jó! Tényleg uj köntösbe burkoltad az ünnepi diós gubát, tehetségesen összeraktad, nincs izzadságszaga, lazán készitessz mindent, nem görcsölsz és egyszerünek tünik minden recepted. Szerintem nagyon tehetséges vagy a tálalás is csodálatos, ünnepi hangulatot varázsoltál vele. Kinagyitva gyönyörüen látszanak a képen az összetevők és gusztusos a látvány, szemet gyönyörködtető, ujságba vele, gratulálok! Sok ilyen szép képet, és jó recepteket szeretnénk még Tőled. Sok sikert!
bankiani - 2011. október 14.
Köszönöm a segitséget!
thumb
Receptvarázs - 2011. október 14.
Kedves Anikó! Bármilyen ételt szeretettel várunk, amit magyarosnak gondol :)! A receptben pedig beírtuk a kalcás mennyiségét. Szép napot kívánunk! Üdv, receptvarazs.
bankiani - 2011. október 13.
T. Receptvarázs! Nem tudom a "kapcsolatok"-t elérni, szeretnék kérdezni valamit, a gulyásleves, a zöldborsóleves, valamint a gombapörkölt galuskával szerepelhet-e a magyar klasszikusok uj köntösben játékban? Kérem, hogy a receptben a kalács szó elé 1 db-t irjanak be, mert abból 1 db kell, valamint a hozzávalókhoz "kevés áztatott mazsola" kellene még. Köszönet! Anikó.