Diós kakaós krémes

Diós kakaós krémes

Húsvéti süteményünk volt.

4 személyre

  • 30 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál víz
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió

A krémhez:

  • 1 csomag csokoládés tortakrémpor Dr Oetker
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál csokireszelék
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A 30 dkg cukrot a 5 tojássárgával a vízzel jó habosra felverjük, ami géppel könnyebb. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások felvert habját. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

A krémhez a krémport a tejjel simára keverjük és ezt kenjük a kihűlt tésztára. A tetejére a tejszínből és cukorból habot verünk, és a csokis krémre terítjük. Eligazítjuk egy kenőkéssel, és reszelt csokoládéval szórjuk meg. Jól behűtjük, majd kockára felvágjuk.