Diós kalács másképp recept

Diós kalács másképp
3.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
4578

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só
  • 3 dl tej

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál eperlekvár

Elkészítés

Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval, cukorral, és az olajjal. Alaposan megdagasztjuk. Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát lisztes deszkán fél újnyi vastagra nyújtjuk és a diót, a cukrot és a lekvárt összekeverjük, és a tésztára kenjük. Majd feltekerjük beiglinek, és kör alakba összefonjuk a két beiglit. Kerek formába tesszük és 160C-on megsütjük.


Diós kalács másképp recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés