Diós kifli recept

Diós kifli

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
A konyha világa

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
622

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű és gyorsan elkészíthető, sokáig eltartható aprósüti.

6 személyre

  • 25 dkg világos tönkölybúzaliszt
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 4 g sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 1 darab citrom héja lereszelve
  • 1 darab tojás
  • zsiradék a forma a kikenéséhez

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a cukorral, sütőporral, dióval, reszelt citrom héjjal, belemorzsoljuk a vajat, tojás hozzáadásával tésztává formázzuk.

A kifliformákat olvasztott zsiradékkal kenőecsettel enyhén kikenjük és 20 grammos tésztagombócokat nyomunk a formákba, beleigazítjuk és lelapítjuk.

A megtöltött formákat sütőlapra rakjuk, 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsül. Formában hagyjuk kihűlni, zárt dobozban sokáig eltartható.


Diós kifli recepthez kapcsolódó receptek

Diós kifli

Diós kifli

Egyszerű és gyorsan elkészíthető, sokáig eltartható aprósüti.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés