Diós kifli recept
Beküldő: A konyha világa Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Egyszerű és gyorsan elkészíthető, sokáig eltartható aprósüti.
- 25 dkg világos tönkölybúzaliszt
- 14 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 4 g sütőpor
- 15 dkg vaj
- 1 darab citrom héja lereszelve
- 1 darab tojás
- zsiradék a forma a kikenéséhez
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a cukorral, sütőporral, dióval, reszelt citrom héjjal, belemorzsoljuk a vajat, tojás hozzáadásával tésztává formázzuk.
A kifliformákat olvasztott zsiradékkal kenőecsettel enyhén kikenjük és 20 grammos tésztagombócokat nyomunk a formákba, beleigazítjuk és lelapítjuk.
A megtöltött formákat sütőlapra rakjuk, 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsül. Formában hagyjuk kihűlni, zárt dobozban sokáig eltartható.
Diós kifli recepthez kapcsolódó receptek
Diós kifli
Egyszerű és gyorsan elkészíthető, sokáig eltartható aprósüti.