Diós linzer recept
Beküldő: krisztim Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
A diós linzer ugyan kissé időigényes süti, de érdemes kipróbálni a receptet. Nemcsak karácsonyra ajánljuk!
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 10 dkg sertészsír
- 15 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- 2 db tojás
- reszelt citromhéj vagy pici facsart citromlé
- 2 ek kakaópor (nem cukrozott)
A töltelékhez
- sárgabaracklekvár
A tetejére
- 1 db tojás fehérjéje
- 20 dkg dió apróra törve (vagy 15 dkg)
- 10 dkg cukor (vagy 5 dkg)
Elkészítés
A lisztbe kézzel jól összemorzsolni a zsírt, margarint.
Ebbe beleszórni a kristálycukrot, vaniliás cukrot, sütőport, citromhéját-levét és beleütni 2 egész tojást.
Jó állagú tésztát gyúrni - ne legyen kemény.
Elfelezem a tésztát. - az egyik felébe belekeverem a 2 ek. kakaóport, Folpackba csomagolni- egy órára hütőbe tenni.
Utána kinyújtom a 2 tésztát - és formákat szaggatok belőle.
Előmelegített sütőbe 180 -on 15-20 perc sütés- kihütöm
Összeállításnál alulra kerül a kakaósforma- erre kenem a sárgabarack lekvárt , erre kerül a fehér forma.
A felvert tojásfehérjével megkenem a tetejét és belehempergetem a diós-cukros finomságba.
Igazából fémdobozban még sokáig tárolható lenne és még kicsit puhulna, de ezt nekem "sajnos" nem sikerült kipróbálnom.