Diós linzer recept

Diós linzer
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
krisztim

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
9345

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A diós linzer ugyan kissé időigényes süti, de érdemes kipróbálni a receptet. Nemcsak karácsonyra ajánljuk!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg sertészsír
  • 15 dkg margarin
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 db tojás
  • reszelt citromhéj vagy pici facsart citromlé
  • 2 ek kakaópor (nem cukrozott)

A töltelékhez

  • sárgabaracklekvár

A tetejére

  • 1 db tojás fehérjéje
  • 20 dkg dió apróra törve (vagy 15 dkg)
  • 10 dkg cukor (vagy 5 dkg)

Elkészítés

A lisztbe kézzel jól összemorzsolni a zsírt, margarint.

Ebbe beleszórni a kristálycukrot, vaniliás cukrot, sütőport, citromhéját-levét és beleütni 2 egész tojást.

Jó állagú tésztát gyúrni - ne legyen kemény.

Elfelezem a tésztát. - az egyik felébe belekeverem a 2 ek. kakaóport, Folpackba csomagolni- egy órára hütőbe tenni.

Utána kinyújtom a 2 tésztát - és formákat szaggatok belőle.

Előmelegített sütőbe 180 -on 15-20 perc sütés- kihütöm

Összeállításnál alulra kerül a kakaósforma- erre kenem a sárgabarack lekvárt , erre kerül a fehér forma.

A felvert tojásfehérjével megkenem a tetejét és belehempergetem a diós-cukros finomságba.

Igazából fémdobozban még sokáig tárolható lenne és még kicsit puhulna, de ezt nekem "sajnos" nem sikerült kipróbálnom.


Diós linzer recepthez kapcsolódó receptek

Diós linzer

Diós linzer

A diós linzer ugyan kissé időigényes süti, de érdemes kipróbálni a receptet. Nemcsak karácsonyra ajánljuk!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Diós linzer recepthez

Káposzta - 2014. április 28.
Nekem nagyon bejött, köszönöm!