Diós patkó recept

Diós patkó
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
4654

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kevés alapanyagból összeállítható, egyszerű, tojás nélküli édesség. Ez a süti még egy hét után is ugyanolyan omlós és puha, mintha épp akkor sült volna. A formázás az, ami egy kis időt vesz igénybe, de ha van játékos kedvű gyerek, akkor bevonhatjuk egy kis gyurmázásba.

10 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 2 evőkanál vaníliás porcukor a tetejére

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a porcukrot, a sütőport és a darált diót. Végül gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a puha margarinnal.

Folpackba csomagolva legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük. (Nálam egy éjszaka volt és tökéletesen lehetett a tésztával dolgozni, nem ragadt, még a munkalapot sem kellett lisztezni.)

A hűtőből kivett tésztából kis darabokat tépünk, majd kisujj vastag rudakká sodorjuk.

Azokat kb. 8 cm hosszú darabokra vágjuk. Patkó alakúra hajlítjuk, majd a két végét kicsit elvékonyítjuk.

Sütőpapíros lemezre rakjuk, egymástól kicsit távolabb. Előmelegített sütőben 170 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük. (Ha túlsül, megkeményedhet.) Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.

(A kisült tészta még elég puha, ezért a porcukorba forgatás helyett a törés elkerülése végett ez bizonyult célszerűbbnek.)

Légmentesen záródó fémdobozban sokáig eláll. 80 db lett belőle.


Diós patkó recepthez kapcsolódó receptek

Diós patkó

Diós patkó

Kevés alapanyagból összeállítható, egyszerű, tojás nélküli édesség. Ez a süti még egy hét után is ugyanolyan omlós és puha, mintha épp akkor sült volna. A formázás az, ami egy kis időt vesz igénybe, de ha van játékos kedvű gyerek,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés