Diós pogácsa recept

Diós pogácsa
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
A konyha világa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2411

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Zalai tájétel, sokan nem ismerik, érdemes kipróbálni.

4 személyre

  • 40 dkg tönkölybúza liszt
  • 15 dkg tönkölybúza liszt
  • 5 dkg rétes liszt
  • 1 teáskanál só
  • 0.5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő friss
  • 20 dkg libazsír
  • 20 dkg dió darálva
  • 10 dkg tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 db tojás lekenésre

Elkészítés

Langyos tejben elkeverünk egy kicsi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfutott.

A liszteket összeszitáljuk belekeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a zsírt.

Hozzákeverjük a darált diót, maradék cukrot, tojást, tejfölt, felfutott élesztőt.

Alaposan összegyúrjuk..

Kelesztő tálban 50 percet kelesztjük..

Lisztezett munkalapra fordítjuk, átgyúrjuk kb. 4 cm vastagra nyújtjuk.

Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapírral leterített sütőlapon pihentetjük 30 percet, tojással lekenjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsült.

Finom omlós pogácsa.


Diós pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Diós pogácsa

Diós pogácsa

Zalai tájétel, sokan nem ismerik, érdemes kipróbálni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés