Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével recept
Beküldő: fpanda Nehézség: Elkészítési idő: 55 perc
Megnézték: |
A recept a Nagy Ízvadászat a 24 Óra gasztronómiai sorozatának receptversenyére készült(2008) Ovo-lakto vegetáriánus recept. . A fotót E.Nagy Lajos készítette és a kép internetes közléséhez hozzájárult.
A recept hozzávalói ( személyre)
A rántott sajthoz:
- 30 dkg trappista sajt
- 2 db tojás
- 2 evőkanál darált dióbél
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
A sárgarépás burgonyapüréhez:
- 60 dkg burgonya
- 30 dkg sárgarépa
- 0.5 pohát tejföl
- 5 dkg vaj
- só, bors
- szerecsendió (ízlé szerint)
Elkészítés
A sajtot nyolc szeletre vágjuk, majd a szeleteket félbevágjuk. A tojásokat szétválasztjuk és 1 tojás sárgáját félreteszünk. A megmaradt tojást és fehérjét 1evőkanál vízzel habosra keverjük. A tojás félretett sárgáját összekeverjük a dióbéllel és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával ízesítjük. Mindegyik sajtszeletet bekenjük a diós krémmel és összeforgatnuk egyet-egyet. Lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk. Majd újra tojásba és morzsába meghempergetjük. Felforrósított olajban megsütjük.
A püréhez a burgonyát a sárgarépával együtt sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük. Ízlés szerint ízesítjük. Tejföllel, vajjal habosra keverjük és máris tálalható.