Diós őszibarackos pite torta recept

Diós őszibarackos pite torta
4 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1944

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 1 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 15 dkg darált, cukrozott dió
  • 5 db szép, nagy hámozott őszibarack
  • fahéj
  • tetejére porcukor

Elkészítés

A tésztához valókat ősszeállítjuk és fél órára hűtőbe tesszük, kivajazunk egy gyümölcs torta formát és a tészta 2/3 részét a formához nyújtjuk az oldalára is kell majd.

Beletesszük a dió felét, rászeleteljük a barackot, megszórjuk fahéjas porcukorral, rátesszük a többi diót és a tetejére a megmaradt tésztát. Derelyemetszővel díszítjük a tetejét. Sütés: 160 fokon 45-50 percig sütjük.


Diós őszibarackos pite torta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés