Diós őszibarackos pite torta recept
Beküldő: Borsi Józsefné Gángó Erika Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
- 25 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 csomag sütőpor
- 10 dkg margarin
- 1 dl tejföl
A töltelékhez:
- 15 dkg darált, cukrozott dió
- 5 db szép, nagy hámozott őszibarack
- fahéj
- tetejére porcukor
Elkészítés
A tésztához valókat ősszeállítjuk és fél órára hűtőbe tesszük, kivajazunk egy gyümölcs torta formát és a tészta 2/3 részét a formához nyújtjuk az oldalára is kell majd.
Beletesszük a dió felét, rászeleteljük a barackot, megszórjuk fahéjas porcukorral, rátesszük a többi diót és a tetejére a megmaradt tésztát. Derelyemetszővel díszítjük a tetejét. Sütés: 160 fokon 45-50 percig sütjük.