Diótorta házilag recept

Diótorta házilag
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Kriszti

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
3983

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ősszel szezonja van a diónak, de diótortát az év bármely szakában süthetünk.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 5 db tojás (26 cm-es átmérőjű formához)
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 0 csipetnyi só

A krémhez

  • 20 dkg darált dió
  • 1 púpozott ek liszt
  • 2.5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vanília cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg Ráma margarin

A díszítéshez

  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg darált dió

Elkészítés

A tésztához a tojásfehérjéket felverjük a csipetnyi sóval, a cukorral kemény habot készítünk belőle, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk.

A recept nem ír sütőport, aki ragaszkodik hozzá, tehet bele kb. kávéskanálnyit, a dióval elkeverve.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on, kikent, lisztezett (vagy papírral bélelt) tortaformában 35-40 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Rácson hűtjük ki.

A krémhez a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal tűzre tesszük, s mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót. Kicsit forralunk rajta, besűrítjük, és lehűtjük.

A margarint habosra kavarjuk, s elegyítjük a hideg diós krémmel.


Diótorta házilag recepthez kapcsolódó receptek

Diótorta házilag

Diótorta házilag

Ősszel szezonja van a diónak, de diótortát az év bármely szakában süthetünk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés