Dödölle recept

Dödölle
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
3372

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Laktató, tipikus magyar étel. Önmagában tejföllel egytálételként, vagy szaftos, sült húsok köretként is tálalhatjuk. Ropogósra sülve sok-sok sült hagymával nagyon finom.

6 személyre

  • 1.2 kg burgonya
  • 1 púpos teáskanál só
  • 2 evőkanál libazsír
  • 30 dkg liszt
  • 3 db nagy fej vöröshagyma
  • kevés só
  • 1 pohár tejföl
  • 6 levélke koriander zöldje

Elkészítés

A hámozott burgonyát apróra vágjuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Megsózzuk. Nagy serpenyőbe tesszük a zsírt, barnásra sütjük benne az apró kockára vágott hagymát, amit majd szűrőkanállal átteszünk egy kisebb tálkába. Kicsit megsózzuk. Ha már puha a burgonya, 1 dl vizet leöntünk róla. Az edényt visszatesszük a hőre, a benne levő burgonyára szórjuk a lisztet, erőteljes mozdulatokkal legalább 5 percig keverjük. Akkor jó, ha már nagyon pufog, és az összeállt tészta elválik az edény falától. Levesszük a hőről.

A hagymás zsírt felforrósítjuk, kisebb evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát, minden oldalát ropogósra sütjük. Figyeljük, hogy csak piruljon, de ne égjen meg. Amikor az összes dödölle pirosasra sült, rátesszük a sült hagymát, átforrósítjuk és azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte Nyersné Vajda Márta


Dödölle recepthez kapcsolódó receptek

Dödölle

Dödölle

Laktató, tipikus magyar étel. Önmagában tejföllel egytálételként, vagy szaftos, sült húsok köretként is tálalhatjuk. Ropogósra sülve sok-sok sült hagymával nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés