Dödölle szaftos szűzérmével recept

Dödölle szaftos szűzérmével
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
9540

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyű leves után a húsmentes napok önálló ételeként is megállja a helyét a laktató dödölle - pirítás után egy kis tejföllel nyakon öntve.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A dödölléhez

  • 2 kg régi krumpli (az új nem jó)
  • víz
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál kacsa vagy házi sertészsír
  • 20 dkg liszt
  • 4 fej vöröshagyma + 1 mokkáskanál só

Elkészítés

A dödölléhez 3 fej hagymát apróra, kockára vágunk, 1 ek zsírban megdinszteljük, picit megsózzuk. Amíg sül, a kis kockákra vágott krumplit nagyobb fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, megsózzuk, puhára főzzük. Kisebbre vesszük a hőt, a levében krumplitörővel áttörjük, hozzáadjuk a zsírt, apránként a lisztet, még 5 percig, simulásig keverjük. Figyeljük, oda ne égjen. Nagyon sűrű lesz, erős kezet kíván a kavarása...

A masszából gyermekkanállal kövérkés galuskákat szaggatunk, egyesével beleforgatjuk a sütőtálba helyezett sült hagymába. Forrón tálaljuk.

Akinek még van ideje, betolhatja forró sütőbe 15 percre, hogy megpiruljon a teteje, de anélkül is nagyon finom. Szaftos sült hússal, pörköltfélékkel vagy csak tejföllel leöntve, esetleg reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Koriander zölddel vagy bármilyen friss zöldfűszer levéllel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítette és lefényképezte: Nyersné Vajda Márta


Dödölle szaftos szűzérmével recepthez kapcsolódó receptek

Dödölle szaftos szűzérmével

Dödölle szaftos szűzérmével

Könnyű leves után a húsmentes napok önálló ételeként is megállja a helyét a laktató dödölle - pirítás után egy kis tejföllel nyakon öntve.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés