Dödöllén tálalt cukkínis gomba recept

Dödöllén tálalt cukkínis gomba
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1091

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A dödölle laktató étel, és a zöldséggel együtt jóval hamarabb hagyja el a gyomrot, mintha húst fogyasztanánk. A húsmentes receptek nem csak böjtölőknek, vega koszton élőknek valók. Szervezetünk, gyomrunk évente többször is megkívánja a pihenést, ilyenkor jól tesszük, ha csak könnyen emészthető ételekkel terheljük meg. Tudom, többgyermekes családban, ’húsfaló’ férjjel megáldva ez nehezen kivitelezhető, de egy kis kompromisszummal megoldható.

4 személyre

  • 2 db közepes cukkini
  • 60 dkg barna és fehér csiperkegomba vegyesen
  • 2 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál házizsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pritaminpaprika kocka
  • 1 dl száraz fehérbor
  • őrölt bors

Elkészítés

Megmossuk a cukkinit, hosszában négybe vágjuk, majd a megtisztított gombával együtt vékonyan felszeleteljük. Mélyebb serpenyőben felhevítjük a zsírt, üvegesre pirítjuk benne a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a cukkínit, a gombát, a paprikát és a préselt fokhagymát. Megsózzuk, összekeverjük, aláöntjük a bort, fedő alatt 10 percig pároljuk, majd fedő nélkül zsírjára sütjük. Evőkanállal szaggatott dödöllére tálaljuk, őrölt borssal meghintjük, frissen vágott petrezselyemmel, snidlinggel, kakukkfűlevélkékkel illatosítjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fotózta Nyersné Vajda Márta


Dödöllén tálalt cukkínis gomba

Dödöllén tálalt cukkínis gomba

A dödölle laktató étel, és a zöldséggel együtt jóval hamarabb hagyja el a gyomrot, mintha húst fogyasztanánk. A húsmentes receptek nem csak böjtölőknek, vega koszton élőknek valók. Szervezetünk, gyomrunk évente többször is megkívánja…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés