Dolce Liqueur torta

Dolce Liqueur torta

Ezt a likőrös torta recept igazán egyedi!

4 személyre

  • 5 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál víz
  • 0.5 csomag Dr. Oetker sütőpor

A krémhez:

  • stilla dolce likőrkrémpor hidegen kevert
  • 5 dl hideg tej

A díszítéshez:

  • 10 dkg ét tortabevonó
  • mandula (apróra vágott)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A piskótát a hozzávalókból megsütjük és ha kihűlt 3 lapra vágjuk. A krémport a hideg tejjel robotgéppel pár perc alatt keményre felverjük és megtöltjük vele a lapokat. (Cukor nem kell a krémbe, mert ízesített.) Megolvasztjuk gőz felett a csokit és bevonjuk vele a felső lapot, majd manduladarabkákkal jól megszórjuk.

12 szeletes lesz az elkészült tortánk.