Donuts recept

Donuts
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
5887

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a donuts recept szinte teljesen megegyezik amerikai fánkéval, csak ez a típus muffinformában sült és lekvárral van töltve, nem csokikrémmel.

5 személyre

  • 140 gr porcukor
  • 200 gr liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 100 ml natúr joghurt
  • 2 db nagy tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 140 gr olvasztott vaj + egy kevés a formák kikenéséhez
  • áfonya lekvár

Elkészítés

A légkeveréses sütőt 170 fokra előmelegítjük.

Kivajazzuk a 12 db-os muffinformát.

Összekeverjük egy tálban a cukrot, a lisztet és a sütőport, egy keverőkancsóban pedig habverővel elvegyítjük a joghurtot, a tojást és a vaníliát. A száraz hozzávalókra öntjük az olvasztott vajjal együtt és gyors mozdulatokkal egy fémkanállal elkeverjük.

A massza 2/3-át arányosan szétosztjuk a mélyedésekbe, majd mindegyik közepébe 1 tk. lekvárt teszünk és a maradék masszával lefedjük. 16-18 percig sütjük, hogy szépen megemelkedjen és érintésre rugalmas legyen. 5 percig hűlni hagyjuk a formában, majd porcukorral megszórjuk a fánk tetejét.


Donuts recepthez kapcsolódó receptek

Donuts

Donuts

Ez a donuts recept szinte teljesen megegyezik amerikai fánkéval, csak ez a típus muffinformában sült és lekvárral van töltve, nem csokikrémmel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Donuts recepthez

edit.kolya@gmail.com - 2014. február 06.
Ez fantasztikus már írom is és holnap megsütöm, vajon mignon papírt lehet használni?