Duna hullám recept

Duna hullám
3.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
MKati

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
6264

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 0.5 kg kimagozott meggy
  • 5 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 35 dkg liszt
  • 1 tasak + 1 kiskanál sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • 2 ek rum vagy egy kis rumaroma

A krémhez

  • 1 cs vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 20 dkg Rama margarin
  • 2 ek tojáslikőr vagy cseresznyepálinka (én rumaromát szoktam ebbe is tenni)

A bavonathoz

  • 20 dkg csoki
  • 2 dkg margarin

Elkészítés

A margarint a 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a sütőporral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojások felvert habját. A tészta felét a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük. A többi tésztához hozzákeverjük a maradék cukrot, a kakaót és a rumot. A kakaós masszát a világos tésztára terítjük. A lecsöpögtetett meggyet a tetejére szórjuk és megsütjük.

Közben elkészítjük a pudingot és lehűtjük. Amint kihűlt, a margarinhoz keverjük. A tésztára kenjük és a tetejére csokimázat teszünk.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Duna hullám recepthez

admin - 2013. június 04.
Kedves Kati!
Ha megkérünk, az egyik hozzávalót pontosítanád a receptedben a tészta alkotóelemei közül: az 1 tasak tasak + 1 kiskanál sütőpor sorban miből szükséges 1 tasak? Köszönjük!